Human design

Iedereen heeft een eigen, passende manier om beslissingen te nemen. Human Design vertelt je welke manier bij jou past. Leer nu jezelf nog beter kennen aan de hand van jouw eigen Human Design.

Wat is Human Design?
Het Human Design systeem is in feite de blauwdruk van wie jij bent. Het bestaat uit een persoonlijke kaart, welke ook wel Chart wordt genoemd, zoals hier onder afgebeeld. Deze Chart bestaat uit negen centra, 36 kanalen en 64 poorten.

Deze samenhang van Centra, kanalen en poorten maakt wie jij bent en tot welk van de vier typen je behoort. De vier verschillende types binnen Human design zijn: Manifestors (8% van de mensen), Generators en Manifesting-Generators (70% van de mensen), Projectors (21% van de mensen) en Reflectors (1% van de mensen).

Human Design maakt de diversiteit van mensen concreet zichtbaar. Het is een manier van kijken naar individuele mensen, die duidelijk maakt wat er werkelijk bij je past, welke manier van leven, van werken, van in relatie zijn, etc. Het maakt ook duidelijk wat er niet bij je past, wat aangeleerd is, maar niet echt eigen.

In de Chart zijn negen centra gevestigd. Deze centra kunnen gekleurd (gedefinieerd) of niet gekleurd (ongedefinieerd/open) zijn. De gekleurde centra vormen het geheel waarin je jezelf bent. Dit is een beschrijving van jouw kwaliteiten welke altijd een onderdeel van jouw zijn en waar je dus altijd over kunt beschikken. De open of ongedefinieerde centra zijn gebieden wat niet jouw ware zelf is. Hierin wordt je geconditioneerd door je omgeving. Dit zijn geen kwaliteiten waar jij vast over kunt beschikken en waar je dus beter ook geen belangrijke beslissingen mee kunt nemen.

Één van de belangrijkste aspecten binnen Human Design zijn strategie en innerlijke autoriteit. De innerlijke autoriteit is het centrum dat ons helpt bij het nemen van beslissingen. Het type welke we zijn geeft vervolgens aan hoe we onze bijdrage leveren.
Als jij wilt leven en beslissen op de manier welke het beste bij jouw past betekent dit dat je zowel je strategie volgt als gebruik maakt van je autoriteit. Deze twee aspecten kunnen niet zonder elkaar en zijn de basis van ieder zijn Human Design.

Van de negen centra zijn er 5 centra welke jouw innerlijk autoriteit kunnen zijn. Dit zijn: Solar plexus, Sacraal, Milt, Ego en G center. Dit is tevens de volgorde van belangrijkheid en betekent dat de eerste in deze rij welke in jouw Chart Gedefinieerd is jouw innerlijke autoriteit is. Als je je hierna verder gaat verdiepen in het center welke jouw autoriteit is kan dit je helpen bij de manier waarop jij het beste beslissingen kunt nemen.

Tip: het is aan te bevelen altijd een persoonlijke sessie te boeken zodat de misschien wat abstracte informatie uitgelegd en besproken kan worden.

Wil jij jouw unieke Human Design ontvangen?

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Select an option
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Mark van der Moere

Docent

Aan de slag met Human Design?

Je kunt je eigen design vinden op www.jovianarchive.com Vul onder ‘Free chart’ je eigen gegevens in en jouw design komt meteen tevoorschijn. Maar het zegt je nog vast niet veel.

Bij aanvraag ontvang je van mij een uitgeschreven rapport die ik per e-mail naar je toestuur.

 

Human Design Rapportage
€ 35
Wellicht ook interessant:
Vorig bericht
Eendaagse cursus gezonde slaap
Volgend bericht
Reiki healing meditatie avond