Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0629119858 of mark@bmopleidingen.nl

Betaling

Als de factuur nog niet betaald is, kan de betalende partij dan gewijzigd worden?
Dit is mogelijk. Neem hiervoor contact op met mark@bmopleidingen.nl

Ik heb mijn factuur niet op tijd betaald. Wat zijn de risico’s?
Als de factuur 14 dagen voor aanvang van de opleiding nog niet is betaald. Is het voor het opleidingscentrum toegestaan een vervangende deelnemer toe te laten.

Kan ik mijn opleiding in termijnen betalen?
Betalen in termijnen is mogelijk. Neem hiervoor contact op met het opleidingscentrum.

Examen en afronding

Wat moet ik doen bij een onvoldoende voor een examen?
Bij een onvoldoende voor een examen zal er een herkansingsmoment volgen. Het is per cursus afhankelijk waar en wanneer dit moment zal plaatsvinden. Heb je een herkansing ga dan in overleg met de docent en het opleidingscentrum

Wanneer en hoe krijg ik de uitslag van mijn examen?
Dit is per cursus afhankelijk. Heb je een decentraal examen op locatie bij het opleidingscentrum zullen de resultaten veelal dezelfde les of de opvolgende les bekend worden gemaakt. Bij een centraal examen hangt dit af van de instantie waar het examen plaatsvind.

Ik heb een klacht over een examen, wat kan ik doen?
Is het examen centraal afgenomen overleg dan met het opleidingscentrum welke stappen we kunnen zetten. Bij een Decentraal examen overleg dan met de docent en het opleidingscentrum.

Hoe kan ik me afmelden voor een examen?
Ben je op de geplande tijd van een examen verhinderd, laat dit tijdig weten. De docent en het opleidingscentrum zullen een passende oplossing zoeken.

Studiemateriaal

Wanneer ontvang ik mijn studiemateriaal?
Studiematerialen zullen tijdens het eerste contactmoment worden uitgedeeld tenzij vooraf anders gecommuniceerd.

Ik heb zelf al een boek dat in de opleiding/module wordt gebruikt. Kan ik een deel van de kosten retour krijgen?
Ben je al in het bezit van het juiste boek, neem dan voor inschrijving contact op met het opleidingscentrum. Het opleidingscentrum zal bepalen of er kosten in mindering kunnen worden gebracht.

Contactmomenten

Kan ik me afmelden voor een bijeenkomst?
Ben je op een gepland contact moment verhinderd, laat dit dan weten aan het opleidingscentrum. Het opleidingscentrum zorgt dan voor de communicatie naar de docent en voor een geoorloofde afwezigheidsregistratie. Deze registratie helpt bij eventueel recht op inhaal van de les of toesturen van extra informatie.

Kan ik een gemiste (trainings)bijeenkomst inhalen?
Dit is mogelijk. Afhankelijk van welke cursus het is zal het moment van inhaal en de manier waarop worden gecommuniceerd.

Zijn er goede parkeermogelijkheden bij de locatie?
De locatie beschikt over een ruimschoots aanbod van gratis parkeerplaatsen.

Wat moet ik voor de eerste bijeenkomst voorbereiden?
Voor de eerste bijeenkomst hoef je niets voor te bereiden tenzij anders is gecommuniceerd door het opleidingscentrum. Wel is het goed de bevestiging van de inschrijving  goed te lezen, daar staat informatie over wat je van huis mee moet nemen voor de cursus.

Wat is het minimumaantal deelnemers in een groep?
Het minimaal aantal deelnemers verschilt per cursus. Bij een massage cursus zullen we zorgen voor even groepen met een maximum van 8 deelnemers.

Waarom omvat de avondvariant van een opleiding meer bijeenkomsten dan de dag variant?Bij een avondvariant is de tijd per contactmoment korter. Dit vraagt vervolgens om meer contact momenten.

Waar vind ik de routebeschrijving?
Op de website van Body & Mind opleidingen is een kaartje te vinden met daarnaast het adres.

Inschrijven

Word ik altijd toegelaten tot een cursus?
Voor je bij een opleiding/cursus inschrijft is het aan te raden goed te kijken naar de benodigde vooropleidingen. Is er een vooropleiding benodigd zullen wij altijd vragen om bewijsmateriaal. Dit doen wij puur ter bescherming van de cursisten.

Twijfel je over je vooropleiding neem dan contact met ons op zodat we kunnen overleggen.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Je kunt je inschrijving tot 14 dagen voor aanvang annuleren. Doe je het binnen de 14 dagen zullen de opstart en administratie kosten van € 25,– in rekening worden gebracht. 

Kan ik een module of opleiding doorschuiven?
Body & Mind opleidingen biedt modulaire cursussen. Dit houdt in dat je een opleiding op eigen tempo kan volgen. Kies je toch voor afname van een opleiding zul je van Body en Mind opleidingen een rooster ontvangen met daarin de data van de verschillende onderdelen. Hierin kan in overleg tussen cursist en opleidingscentrum worden geschoven.

Kan ik vrijstelling(en) aanvragen?
Vrijstelling aanvragen is mogelijk maar dient altijd door middel van bewijsmateriaal onderbouwd te worden.

Kan ik me optioneel inschrijven?
Je kunt Body & Mind opleidingen laten weten dat je interesse hebt in een opleiding. Het opleidingscentrum zal vragen om een einddatum waarop je de inschrijving kan bevestigen.

Je zult vervolgens op de deelnemerslijst worden gezet met de In overleg overeengekomen datum. Is de datum verstreken wordt je automatisch van de lijst afgehaald en zal het opleidingscentrum je plaats invullen met een andere cursist.

Is mijn inschrijving in goede orde ontvangen en verwerkt?
Zodra je hebt ingeschreven voor een cursus/opleiding ontvang je altijd een bevestigingsmail van Body & Mind opleidingen. Heb je deze niet ontvangen, check altijd goed je spam box, neem dan na 2 dagen contact op.

Biedt Body & Mind opleidingen ook maatwerk- en incompany trajecten?
Ja zeker, ben je of werk je in een bedrijf dat geïnteresseerd is in opleidingen neem dan vrijblijvend contact met ons op.