Workshop Tapen & Bandageren

Je kent het wel een sporter in de vereniging, een familielid of zelf heb je last van een blessure aan de benen waardoor je niet meer pijnvrij kunt sporten.

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 50% van alle blessuren gelokaliseerd zijn in de benen waarbij zelfs meer dan 60% aan de knie, enkel en onderbenen. (W. Snellenberg, 2021).

Een blessure aan het onderbeen wordt vaak eerst met rust bestreden. Dit is in 1ste instantie vaak de goede stap maar hoe ga je na deze periode rust in stapjes weer beginnen met sporten?

Om de belasting op je aangedane gewrichten en spieren weer geleidelijk op te kunnen bouwen wordt er vaak gebruik gemaakt van tape maar vind in je omgeving maar eens iemand die jou de komende periode herhaaldelijk wilt tapen. Vaak zijn er je omgeving en of in je sportverenigingen maar een aantal mensen die dit kunnen en is het moeilijk deze steeds te moeten vragen.

Dit is de reden dat wij van Body & Mind opleidingen de workshop Tapen & Bandageren hebben ontwikkeld. In deze workshop gaan we in de praktijk aan de slag met het tapen en bandageren met daarbij de benodigde theoretische achtergrond van de anatomie en arthrologie.
In deze workshop behandelen we het tapen van de enkel ook wel de zogenaamde inversie en eversie taping genoemd. We gaan aan de slag door bij elkaar de tape en bandage aan te brengen. Het is belangrijk dat naast het aanleggen van de tape je ook zelf ervaart hoe het voelt.

Lesavonden
De workshop omvat 1 ochtend van 09.00 tot 13.00 uur

Praktische informatie
Vooropleiding: NVT
Duur: 1 ochtend (09:00 tot 13:00 uur)
Niveau: MBO
Kosten: € 50
Docent: Mark van der Moere
Inbegrepen: Koffie & Thee

Wil jij aansluiten? Schrijf je dan hieronder in.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Stel hier je vraag of geef je voorkeursdata aan *
Dit is een verplicht veld
Selecteer een optie

Mark van der Moere

Docent


Geplande cursusdata:

-Nieuwe datum volgen z.s.m

.

Workshop Tapen & Bandageren
€ 50Eenmalig

Wellicht ook interessant

Vorig bericht
Reiki Kids
Volgend bericht
Eendaagse cursus gezonde slaap