Anatomie & Fysiologie

Welkom bij de Anatomie en Fysiologie cursus van Body & Mind opleidingen. In deze cursus maak je kennis met het vakgebied van Anatomie en Fysiologie.

Wat ga je leren:
Anatomie:
* Alles over de spieren, gewrichten, pezen
* Je leert de ligging van de spieren en de Latijnse benaming
* Je leert bewegingen te analyseren

Fysiologie:
* Stofwisseling
* Ademhaling
* Spierfunctie
* Spijsvertering
* Hartfunctie
* Bloedcirculatie

Doelstelling
De doelstelling van de cursus Anatomie & Fysiologie is een theoretische basis geven van het menselijk lichaam. Deze theorie vormt het uitgangspunt om verder te kunnen op massage en sport gebied.

Studiebelasting
Uit ervaring blijkt dat de cursus anatomie en fysiologie als pittig wordt ervaren De combinatie tussen hoeveelheid stof en de voor vele nieuwe Latijnse benamingen vraagt om tijd en zelfdiscipline.
Wij adviseren om per week 6 uren studie vrij te maken om de onderdelen goed te leren. De contactmomenten met de docent zullen zo optimaal mogelijk worden benut. Dit betekent dat een thuisvoorbereiding gewenst is.

Vrijstellingen
Denk je dat je in aanmerking komt voor vrijstellingen. Neem dan even contact met ons op. Wij zullen je vragen beschrijving te geven wat je gehad hebt en of eventueel een certificaat/diploma als bewijs te sturen. Onze docent zal vervolgens beslissen of je in aanmerking komt voor een vrijstelling.

Examinering & kwalificaties
De cursus Anatomie en Fysiologie is een cursus waarvoor accreditatie is aangevraagd bij V.O.S. (Vereniging Opleidingsinstituten Sportmassage). Deze organisatie werkt samen met het NESM (Nederlandse Examenstichting Sportverzorging en – Massages) en het NBSM (Nederlandse Brancheorganisatie van Sportverzorgers en Masseurs).
Het NESM neemt examens af welke door de NBSM zijn erkend en zorgt daarnaast voor de registratie van de gediplomeerden. Dit houdt in dat als je de cursus voldoende afrond je een certificaat van de NESM ontvangt.
Ieder onderdeel uit de behandelde theorie wordt met een meerkeuze kennistoets afgerond. Bij een negatief resultaat voor één van de bloktoetsen is een herkansing mogelijk.

Praktische informatie:
Vooropleiding: NVT
Niveau: MBO
Duur: 14 avonden
Kosten: €650
Docent: Frank Bastiaens
Cursusmateriaal: Inbegrepen. Bestaat uit naslagwerk & studiemateriaal VOS
Inbegrepen: Koffie & Thee, Certificaat bij succesvol afronden
Zelf meenemen: Schrijfgerei

 

Frank Bastiaens

Docent


Geplande cursusdata:

De cursus bestaat uit 14 woensdag avonden
Tijd: 19:00 tot +/- 22:45 uur

2021
25 aug.

1, 15, 22,29 sept.
6, 13, 20 okt.
3, 10, 17, 24 nov.
1, 8 dec.

PLANNING VOOR NU ONDER VOORBEHOUD

Anatomie & Fysiologie
€ 650Eenmalig
Menu