(sport)massage & verzorging van de de benen

Deze unieke, intensieve en praktijkgerichte verkorte workshop is speciaal ontwikkeld voor iedereen die belangstelling heeft voor (sport)massage en (sport)verzorging of met de Sportzorg kennis willen maken, maar is zeker ook geschikt als opfrissing en/of bijscholing voor gediplomeerde Sportverzorgers & Masseurs alsmede voor degene die reeds actief met massage bezig zijn of studerende hiervoor zijn.

De verkorte cursus/workshop richt zich met name op de verzorging en massage van de benen voor, tijdens en na een sportieve inspanning. Hierbij valt te denken aan de vierdaagse van Nijmegen of de Zeeuwse Kustmarathon om een paar voorbeelden te noemen en andere sportieve activiteiten, waarbij de benen intensief worden belast.

Zo leert u tijdens deze verkorte cursus/workshop een aantal conventionele massagetechnieken die u kunt toepassen ter voorbereiding van de sportieve inspanning, tijdens een rustmoment en bij het herstel. Eveneens leert u enkele speciale handgrepen die u kunt toepassen om verharde en verzuurde (onder)benen weer snel te laten ontspannen, zodat o.a. afvoer van de afvalstoffen als gevolg van de zware sportieve inspanning kan plaatsvinden. Daarnaast leert u verkorte hamstrings en hypertonische bovenbenen weer op rek te brengen door middel van de Hold Relax techniek. Dit alles heeft als doel een functioneel en effectief herstel van de benen.

Na het afsluiten van de verkorte cursus/workshop bent u instaat deze unieke combinatie van handgrepen toe te passen om op een relatief eenvoudige en snelle manier de benen in de juiste conditie te brengen, te verzorgen en te herstellen.

Inhoud van de verkorte cursus/workshop:

Theorie
Introductie van de anatomie en fysiologie van de onderste extremiteiten (de benen)  (laagdrempelig)
Introductie Klassieke massage en Detoniserende massagetechniek en Hold Relax techniek

Praktijk
Basishandgrepen Klassieke massage van de benen
Basis Detoniserende massage- & tractiegrepen van de onderbenen
Hold Relax techniek van de bovenbenen
Krampbestrijding van de benen volgens de SAR-methode
Praktijk masseren

Lesavonden
De cursus/workshop omvat 2 lesavonden van 19.00 uur tot 22.30 uur

Praktische informatie
Vooropleiding: NVT
Duur: 2 avonden (19:00 tot 22:30 uur)
Niveau: MBO
Kosten: € 95
Docent: Frank Bastiaens
Cursusmateriaal: naslagwerk inbegrepen
Inbegrepen: Koffie & Thee, Certificaat bij succesvol afronden
Zelf meenemen: 2x Grote badlakens, 2x Kleine handdoeken, 1x Gastendoekje

Frank Bastiaens

Docent


Geplande cursusdata:

-11 en 18 november 2021

 

Workshop benen (sportmassage & verzorging)
€ 95Eenmalig
Menu